Print this page
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 12:40

Τιμητική Εκδήλωση για τα σχολεία του Δήμου Πατρέων

Τιμητική εκδήλωση και βράβευση των σχολείων της Πάτρας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία», πραγματοποίησε στις 4 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πάτρας, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

 

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 85 σχολικές μονάδες και οι καθηγητές υπεύθυνοι ανακύκλωσης. Από την πλευρά του υπουργείου, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής Β’/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας Γεώργιος Αφράτης και ο Διευθυντής Α’/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας Ευάγγελος Πασσάς, ο κ. Θ. Μπαρής, προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η κυρία Σοφία Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης από το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ ο πρόεδρος Χρήστος Κακλαμάνης, ο Διευθυντής Εκδόσεων Χρήστος Μανωλόπουλος και ο Δημήτρης Σοφοτάσιος, αναπληρωτής Διευθυντής Εκδόσεων.

Σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα, δεκάδες εκπαιδευτικοί κατέκλυσαν το αμφιθέατρο, και παρέλαβαν ένας - ένας τιμητική πλακέτα για την συμβολή τους στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία. Ιδιαίτερο χρώμα προσέδωσαν στην εκδήλωση οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων και την χορωδία της Α΄ Γυμνασίου.

Όλοι οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΙΤΥΕ - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ έδωσαν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στήριξαν το έργο της ανακύκλωσης αλλά και στους μαθητές και τις μαθήτριες, που εργάστηκαν ομαδικά προκειμένου να συγκεντρώσουν το χαρτί, ενώ ενημέρωσαν για την επέκταση του προγράμματος για το σχολικό έτος 2018-2019 σε περισσότερα σχολεία σε όλη τη χώρα. Ο Υφυπουργός συνεχάρη τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς τους, τα μέλη των δήμων και των κέντρων ανακύκλωσης, όλους τους τοπικούς φορείς που συμμετείχαν ενεργά και το ΙΤΥΕ Διόφαντος για τη σημαντική συμβολή του στο όλο εγχείρημα και ευχήθηκε το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα να αποτελέσει σταδιακά θεσμό που θα επεκταθεί σε ακόμα περισσότερα σχολεία αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών εκπαιδευτικών πρακτικών κάθε σχολείου.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι το πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού» αποτελεί σημαντικό εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας ΙΤΥΕ Διόφαντος, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση και τον συντονισμό και αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι με την ενεργό εμπλοκή όλων η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να καλλιεργήσει στα μέλη της μια νέα κουλτούρα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και οικολογικής συνείδησης. Ο υφυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «ήδη τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του προγράμματος με την αρχική εμπλοκή 85 σχολικών μονάδων στο Ν. Αχαΐας και τη διευρυμένη συμμετοχή πλήθους σχολείων όλης της χώρας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, αποδεικνύουν ότι οι εκπαιδευτικές καθημερινές πρακτικές μπορούν να προάγουν βιώσιμες λύσεις σε επίπεδο σχολικής μονάδας και κατ’ επέκταση να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα επιτυχημένο δείγμα αυτής της προσπάθειας που μέσα από τη σύμπραξη σχολείων, δήμων, θεσμικών οργάνων και τοπικών ενώσεων αναδεικνύει την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα ως ένα συλλογικό, ζωντανό οργανισμό που εκπαιδεύει τόσο τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους τοπικούς παράγοντες στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας συμμετοχικής δράσης, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και οικολογικής συνεργασίας.

Εμφάνιση Δημήτρη Σοφοτάσιου

1

1 2

1 2





2 2





1 2

1 2

1 1

1 2

1 2

1 2





1 2





1